Info

Uppdaterad 2018-05-17

 

Om Studion

Kapten Studio är en musikstudio på östteg i Umeå. Affärsidén är att tillhandahålla högkvalitativa tjänster och hög kompetens till ett rimligt pris. Studion består av ett noggrant akustikreglerat inspelningsrum och kontrollrum, som kan kompletteras med ytterligare två inspelningsrum vid behov.

Studions portar öppnades våren 2012.

 

Inspelning

Inspelningsrummet är ca 30m2 stort och erbjuder multikanalsinspelning med upp till 24 kanaler. Rummet är noggrant akustikreglerat och har ett kontrollerat tidigt reflexmönster men saknar efterklang, vilket är optimalt för tagningar med tydlig akustisk anknytning. Detta innebär givetvis att rummet även fungerar lika bra för närmickning. Vid behov kan studion kopplas samman med ytterligare två inspelningsrum på totalt 1002m2.

 

Lyssning

Minst lika viktigt som inspelningen är lyssningen. En neutral och distorsionsfri lyssning är en förutsättning för att kunna fatta bra beslut och göra efterbearbetningen med precision. På Kapten Studio används därför Ino Audio pr24, vilket är en högkvalitativ fullrangemonitor som uppfyller höga krav vad gäller låg distorsion, rakt frekvenssvar och snabb transienthantering.

 

Replokal

På Kapten Studio finns det möjlighet att hyra replokal.

Vi erbjuder både fullt utrustade lokaler och lokaler med utrymme för egen utrustning.

Samtliga lokaler är akustikreglerade och har samma ljudegenskaper som studion.

I samtliga lokaler tillhandahåller vi PA, mikrofoner, stativ, kablage och inspelningsdator med minst 8 kanaler.

Är du och ditt band intresserade av att repa på Kapten Studio?

Hör av er för en visning av lokalerna!

 

Pris:

Inspelning / Mix / Master

Vid mixning, mastering och inspelning debiteras priset per timme och tekniker á 320:- ex moms. I priset ingår studiohyra. Vid större produktioner kan fast pris ges. Studion hyrs alltid ut med tekniker.

Replokal

Att hyra replokal på Kapten Studio kostar 1500:- per månaden och band. Lokalhyran är momsfri.

 

Svensexa / Möhippa

Vi hjälper dig gärna med din Svensexa, Möhippa eller liknande event. Vid sånginspelning mot färdiga musikbakgrunder, vilka vi givetvis tillhandahåller tar vi 1600:- ink.moms för upp till två låtar (1280:- ex.moms). Själva inspelningen brukar ta en till två timmar. Tveka inte att höra av dig om du har frågor.

 

Om oss

Vi som driver Kapten Studio är Peter Andersson och Ola Sällström Nilsson.

 

Peter är utbildad ljudtekniker vid Studio Blue i Stockholm, 2008-2010. Peter har sedan 2010 arbetat som ljudtekniker på Star Audio, där han bland annat arbetat med konsertljud, liveinspelning, efterbearbetning sam ansvarat för studioinspelningarna vid kursen Skapande Musik vid Umeå Universitet. I dagsläget studerar Peter Civilingenjörsprogrammet med inriktning mot Datavetenskap på Umeå Universitet, när han inte befinner sig på Kapten Studio d.v.s.

Utöver detta sjunger Peter i bandet Kapten Kid & det oändliga sommarlovet.

 

Ola har studerat Ljud och Musikdesign vid Högskolan Dalarna, 2012-2014.

Sedan våren 2015 arbetar Ola också som ljudtekniker på Star Audio. Det är numera Ola som ansvarar för studioinspelningarna vid universitetskursen Skapande Musik, men arbetar även med konsertljud, liveinspelning, event, etc...

Ola är utöver detta en fena på munspel och akustisk gitarr, samt en begåvad sångare.

 

Hitta hit

Kapten Studio ligger på Norra Obbolavägen 89, ca 6 min med bil eller 8 min med cykel från Umeå centrum. 9:ans buss stannar på Norra Obbolavägen.

 

Kapten Studio

Norra Obbolavägen 89

Umeå

 

Kontakt

 

Producent / Tekniker

Peter Andersson

peter@kaptenstudio.se

0702118570

 

Producent / Tekniker

Ola Sällström Nilsson

ola@kaptenstudio.se

0761337946

Peter Andersson
Ola Sällström Nilsson