Info

Om Studion

Kapten Studio är en musikstudio på östteg i Umeå. Affärsidén är att tillhandahålla högkvalitativa tjänster och hög kompetens till ett rimligt pris. Studion består av ett noggrant akustikreglerat inspelningsrum och kontrollrum, som kan kompletteras med ytterligare två inspelningsrum vid behov.

Studions portar öppnades våren 2012.


Inspelning

Inspelningsrummet är ca 30m2 stort och erbjuder multikanalsinspelning med upp till 24 kanaler. Rummet är noggrant akustikreglerat och har ett kontrollerat tidigt reflexmönster men saknar efterklang, vilket är optimalt för tagningar med tydlig akustisk anknytning. Detta innebär givetvis att rummet även fungerar lika bra för närmickning. Vid behov kan studion kopplas samman med ytterligare två inspelningsrum på totalt 100m2.


Lyssning

Minst lika viktigt som inspelningen är lyssningen. En neutral och distorsionsfri lyssning är en förutsättning för att kunna fatta bra beslut och göra efterbearbetningen med precision. På Kapten Studio används därför Ino Audio pr24, vilket är en högkvalitativ fullrangemonitor som uppfyller höga krav vad gäller låg distorsion, rakt frekvenssvar och snabb transienthantering.


Replokal

På Kapten Studio finns det möjlighet att hyra replokal.

Vi erbjuder både fullt utrustade lokaler och lokaler med utrymme för egen utrustning.

Samtliga lokaler är akustikreglerade och har samma ljudegenskaper som studion.

I samtliga lokaler tillhandahåller vi PA, mikrofoner, stativ, kablage och inspelningsdator med minst 8 kanaler.

Är du och ditt band intresserade av att repa på Kapten Studio?

Hör av er för en visning av lokalerna!


Pris:

  • Vid mixning, mastering och inspelning debiteras priset per timme och tekniker á 720:- ex moms. I priset ingår studiohyra. Vid uppstart av nytt projekt debiteras alltid en minimikostnad på 4 timmar. Vid större produktioner kan fast pris ges. Studion hyrs alltid ut med tekniker


  • Kulturrabatt 50%
    Är ni ett band? Är du en artist, poet, konstnär eller kulturutövare på något annat sätt? Bra det gillar vi!! Då erbjuder vi en kulturrabatt på 50% alla våra tjänster i studion. 

    Med kulturrabatt kostar studiotid 360:- i timmen ex. moms oavsett om det handlar om inspelning, mixning, mastring e.t.c..
     
  • Replokal

Att hyra replokal på Kapten Studio kostar 1650:- per månaden och band. Lokalhyran är momsfri.


Om oss

Vi som driver Kapten Studio är Peter Andersson och Ola Sällström Nilsson.


Peter är utbildad ljudtekniker vid Studio Blue i Stockholm, 2008-2010. Efter studierna började Peter som ljudtekniker på Star Audio, där han bland annat arbetat med konsertljud, liveinspelning och efterbearbetning. Idag jobbar Peter som Systemutvecklare på SLU när han inte producerar musik på Kapten Studio. Utöver detta sjunger Peter i bandet Kapten Kid & det oändliga sommarlovet.


Ola har studerat Ljud och Musikdesign vid Högskolan Dalarna, 2012-2014.

Efter avslutade studier började även Ola som ljudtekniker på Star Audio. Idag jobbar Ola som hustekniker på Folkets hus i Umeå. Ola är utöver detta en fena på munspel, mandolin och akustisk gitarr, samt en begåvad sångare.


Hitta hit

Kapten Studio ligger på Norra Obbolavägen 89, ca 6 min med bil eller 8 min med cykel från Umeå centrum. 9:ans buss stannar på Norra Obbolavägen.


Kapten Studio

Norra Obbolavägen 89

Umeå


Kontakt


Producent / Tekniker

Peter Andersson

peter@kaptenstudio.se


Producent / Tekniker

Ola Sällström Nilsson

ola@kaptenstudio.se


Producent / Tekniker

Anton Ekström

anton@kaptenstudio.se

Peter Andersson
Ola Sällström Nilsson